shutterstock_268367156

Project management

Een nieuwe werkwijze? Een nieuw systeem? Verandering van wetgeving? Of een beleidsbeslissing voor een personele of procesmatige reorganisatie? Voor dergelijke vraagstukken wordt regelmatig een projectaanpak voorgesteld en een projectmanager aangesteld om de vooropgestelde doelen te kunnen realiseren. Heeft u ook ondersteuning nodig op dit gebied? Aficon heeft ervaring en specialisatie die u hierbij kan helpen. Dankzij onze jarenlange ervaring met diverse projecten kunnen we op de aangegeven onderwerpen ondersteuning bieden. Wij verdiepen ons in uw vraagstuk, wensen en doelstellingen waardoor uw project op een verantwoorde wijze kan worden geïntegreerd en tot een succes gemaakt.

Uw wensen in goede banen

Als u een project opzet dan wilt u natuurlijk zichtbaar resultaat behalen binnen een beperkte tijd en het gestelde budget. Aan de hand van ons project management programma worden uw wensen in goede banen geleid. Heeft u ondersteuning nodig bij het leiden van projecten? Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring is Aficon de specialist die u gaat ontzorgen.

Ervaring project management

Oprichter/eigenaar Ruud Albronda heeft langdurige ervaring binnen project management. Zo heeft hij zich beziggehouden met diverse grootschalige projecten bij onder andere Friesland Campina, Unit4, Vrije Universiteit, Deutsche Bank, Givaudan, Johnson en Johnson en ICL. Bij deze projecten werd flink ingezet op leidinggeven, procesverbeteringen, transities en veranderingsmanagement. Dankzij zijn expertise zijn er al veel successen behaald.

Interim project manager

Een interim project manager heeft een frisse kijk op uw bedrijf en is gespecialiseerd in het leiden en aansturen van diverse campagnes. Een project manager werkt aan de hand van budgetten, een strak ingericht plan, herhalende meetings en sprintactiviteiten.

Voor welk type projecten hebben wij van Aficon onze werkwijze toegepast?

P2P -S2P workflow management

De wens voor een dergelijk project is dat er behoefte is aan een geïntegreerd factuurverwerkings- en autorisatieprogramma met een mogelijkheid voor het aanleggen van inkoopopdrachten.

 • Optimalisatie van legacy systemen voorafgaand aan vernieuwing;
 • Begeleiden van opruimacties;
 • Uitvoeren van een puntsgewijze analyse en toetsing, op de huidige werkprocessen;
 • Advies en aanvraag van offerte (RFQ);
 • Afstemmen met inkoop en analyse van het inkoop- bestel- en factuurproces;
 • Verbinden van de financiële afdeling met inkoop en stakeholders in de business;
 • End-to-end (her-) implementatie van uw workflow systeem inclusief Go-live plan, testen, trainen, communicatie en nazorg;
 • Specialistische Accounts Payable begeleiding, training en coaching en nazorg;
 • Vertalen van het inkoopbeleid in Purchase ordersystematiek en het implementeren daarvan in de bedrijfsvoering;

Transitie management

Als er behoefte is aan een centrale sturing of uitvoering van processen dan wordt er gebruikgemaakt van het overhevelen van activiteiten of personeel naar binnen of buiten de onderneming. Tijdens uitvoering van opdrachten voor transitie management zijn deze voorgekomen in de categorieën:

 • Outscourcen: overhevelen van administratieve processen naar een extern shared service center omgeving in binnen- en buitenland;
 • Insourcen: verhevelen van administratieve processen naar een intern shared service center omgeving en het voorbereiden en begeleiden van taakwisseling als gevolg van organisatorische aanpassingen binnen het financiële team of stakeholders van andere teams;

ERP implementatie (SAP)

Het administratief systeem is verouderd en moet uit strategisch oogpunt worden vernieuwd.

Dergelijke implementaties hebben een grote invloed op het bedrijf en dergelijk proces van verandering wordt ondergebracht bij grote partijen, anders dan Aficon.

Waar is onze expertise dan wel ingezet?

Tijdens uitvoering van opdrachten voor ERP implementatie hebben wij deels projectactiviteiten verricht op gebied van financiën en administratie:

 • Optimalisatie van legacy systemen voorafgaand aan de nieuwe werkomgeving;
 • End-to-end implementatie van het nieuwe ERP systeem;
 • Uitvoering geven aan aansluitende deel projecten;
 • Opstellen van planning en programma's omtrent Go-live, testen, trainen, communicatie en nazorg;

SOX (USA vorm)

Sarbanes Oxley (SOX) is naar voren gekomen aan de hand van het zogeheten ENRON schandaal. Twee senatoren hebben zich ontfermt over wet en regelgeving omtrent goed bestuur en interne controle methodieken. Als gevolg daarvan zijn in Nederland gevestigde bedrijven die op enigerlei wijze gelieerd zijn aan een Amerikaans bedrijf genoodzaakt de SOX wetgeving te volgen.

Waar is onze expertise op dit gebied ingezet?

Tijdens uitvoering van opdrachten voor SOX implementatie hebben wij deel project activiteiten verricht op gebied van financiën en administratie:

  • Invoeren van SOX compliancy binnen de administratieve organisatie;
  • Ontwikkelen en implementeren van testprogramma's;
  • Behandelen van questionnairs;
  • Handleidingen voor Compliancy, corporate governance, code of conduct;

Ondersteuning nodig bij project management?

Wilt u ook ervaren wat ondersteuning bij project management voor uw bedrijf kan opleveren? Dan raden we u aan om contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar en helpen u graag zodat uw project succesvol wordt uitgevoerd.

tet

Aficon heeft specialisatie ontwikkeld voor het oplossen van vraagstukken en een  bewezen aanpak voor projecten. Geen project is hetzelfde en vraagt derhalve maatwerk.

Onze benadering is gebaseerd op het Agile concept, de praktische invulling wordt met de opdrachtgever afgestemd.

 

In wat voor projecten heeft Aficon  zoal ondersteuning  geboden?

- P2P -S2P Workflow management

- O2C management

- R2R implementatie

- Transitie management

- ERP implementatie

- SOX implementatie

- BTW, CBS, Accijns management